5 Aralık 2018 Çarşamba

TÜRKİYE'NİN ACİL SORUNLARI Şerafettin BAKIRDÖVEN

TÜRKİYE'NİN ACİL SORUNLARI

Şerafettin BAKIRDÖVEN
Ankara, 28 Kasım 2018
1- Ülkemizin öncelikle güvenlik yani beka sorunu vardır. Bu sorunun çözülmesi siyasilerin yani akil insanların birlikte ortak çözüm üretmeleri ve bunları yaşama geçirmeleri ile olur.

Ülkemizde de Amerika ve Avrupa’da olduğu gibi çok uzakları gören dev politikacıların yetişmesi ile olur. Yoksa bu kadim millet büyük Atatürk gibi dâhileri beklemek zorunda olmamalı.

2- Ülkemiz bütün ülkelerle dostane ilişkiler kurmalı, yetişen iyi eğitimli kişilerle Dünya’daki en son teknolojileri ülkemize getirebilmeli ve bu teknolojileri örnek alarak daha iyilerini yapabilmeliyiz.

3- Silahlı kuvvetlerimizi en son teknolojilerle donatıp, bunların hepsini de yapacak düzeye gelmeliyiz ve sadece caydırıcı güç olarak kullanmalıyız.

4- Topraklarımızın değerini bilip, erozyona maruz bırakmadan en iyi verimi almalıyız. Denizlerimizden de en iyi şekilde yararlanmalıyız.

5- Gençlerimizi kabiliyetleri ölçüsünde en iyi şekilde yetiştirip istihdamlarını sağlamalıyız ve beyin göçünü vermemeliyiz.

6- Yurt içinde ve yurt dışında ülkemiz aleyhine faaliyet gösteren kişileri tespit edip, faaliyetlerine son vermeliyiz.

7- Din ve devlet işlerini karıştırmamalıyız ve halkı buna alet etmemeliyiz.

8- Gelir dağılımına adaletli bir şekilde olmalı ve insan kayırmacılığına son verilmeli. Bir işi hak eden kişi hak ettiği yere getirmelidir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder